Tugga på lik

Idag har jag varit på bokrea. Jag hittade en fin bok som hette "Tugga på lik". Man blir mer varm i hjärtat än rädd av att läsa den.
Så här står det på baksidan:

"Ett par av berättelserna i den här boken handlar om personer som blir vansinniga av skräck. Det kan man bli av att läsa dem också. Första tecknet på att man håller på att bli vansinnig av skräck är att ögonen hoppar ur sina hålor. Om det händer ska du ta en fuktad näsduk och trycka tillbaka dem igen. Sedan bör du inte läsa mer den kvällen."


Här är en berättelse som jag tyckte var lite sådär konstigt fin:

"På en del ställen finns det slukhål. Man ser dem inte i vanliga fall. Ibland öppnar de sig som en mun och slukar den som råkar passera över dem. De flesta som hamnar i ett slukhål kommer inte tillbaka. En pojke som kom tillbaka hade varit borta i sju år, men han hade inte vuxit något. Själv trodde han att han bara hade varit borta några timmar. Han tålde inte mänsklig mat, utan dog ganska snart.
   En flicka som hade varit nere i ett slukhål, sa att det bodde små människor där nere. När hon kom upp hade hon lärt sig spela underliga melodier på synt."


Boken är av Ulf Palmenfelt och illustrerad av Helena Willis.

Idag ska jag på Bandy. Sandviken är lite fint ibland också.

Jag nynnar en sång, utan långkalsong

Idag ska jag inviga mina kinaskor för iår. Mamma kommer bli knäpp när hom ser det, för hon tycker inte att man ska ha kinaskor i februari. Men nu är det ju så att det inte är februari på riktigt, t.o.m meteorologerna på TV säger det. NU ÄR DET VÅR! Kinaskor är faktiskt vårskor, tycker jag. Det är möjligt att det ser lite knäppt ut om man blandar kinaskor och vinterjacka. Än är det nog inte tillräckligt varmt med vårjacka. Men jag får se. Är det vår så är det.

Hej hopp gummisnopp på dig Sara, jag är bättre än dig.

image152
Bild

FJORTON

Jag lever just nu mitt sista dygn som fjortonåring. Det känns lite sorgligt av någon konstig anleding. Jag vet inte varför. Jag ska inte ha moppe.



Ja, det var ungefär det jag ville säga.

My sweet Timo

Den här dagen började bra med Kungsberg. Jag fick åka på mina nya skidor som jag fick igår som en tidig födelsedagspresent. Jag fyller år på onsdag satt alla vet. Sen kände jag mig lite deppig, mest för att jag inte hade nått att göra. Senare också för att jag inte visste vad jag skulle skriva om på den där skoluppgiften. Jag hade ganske rejält stopp i hjärnan. Nu är jag glad igen, riktigt uppåt. För vet ni vad? JAG SKA FÅ SE TIMO DEN 27:e MARS!!!! Fan va glad jag är nu alltså. Jag kommer inte kunna sova inatt. Jag har dan-före-julafton-pirr, och hur mysigt är inte det på en skala? Det gör inget att jag inte kan sova. Jag ska drömma om Timo, det där lät lite fel.. Hm.


image151

Probably the best Bear in the world

Jag har nys kollat på Melodifestivalen. Lasse Lindh är lite söt på nått sätt tycker jag. För att inte tala om Björn Gustafsson.

All I want is you

Soundtracket till Juno är nog bland det finaste som finns. Jag är kär i varenda låt. Dom är fina på nått sätt. det här veckan har vi haft kärlekstema i skolan... Vi fick en uppgift att skriva om en bild eller en text som berörde oss på något sätt. Jag skrev om en fin låttext som är med i just Juno. Så här fin är den:

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee
And if I was a tree growing tall and green
All I'd want is you to shade me and be my leaves


All I want is you, will you be my bride?
Take me by the hand and stand by my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea


If you were a river in the mountains tall
The rumble of the water would be my call
If you were the winter, I know I'd be the snow
Just as long as you were with me, let the cold winds blow.


All I want is you will you be my bride?
Take me by the hand and stand my side
All I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea.


If you were a wink, I'd be a nod
If you were a seed, well I'd be a pod
If you were the floor, I'd wanna be a rug
And if you were a kiss, I know I'd be a hug


All I want is you, will you be my bride?
Take me by the hand and stand by my side
All i want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea


If you were the wood, I'd be the fire
If you were the love, I'd be the desire
If you were a castle, I'd be your moat
And if you were an ocean, I'd lurn to float


All I want is you, will you be my bride?
Take me by the hand and stand by my side
I want is you, will you stay with me?
Hold me in your arms and sway me like the sea


Alla borde bli berörda av det. Nu är det helg.

Glöm inte bort flickr. Jag sökte på rosett och fick träff på det här. Är det inte fint så säg.

image148

Föressten, låten är av Barry Louis Polisar




And find a handsome young mate for you to love

Idag slutade jag efter lunch. Det gjorde mig glad. Imorgon ska jag åka till Sälen. Jag är glad. After Eight är gott.

image147

De finaste bilderna finns på flickr

Ojsan, vad kreativ jag verkade vara

Just nu är jag ganska trött. Inte bara trött för att jag inte sov så mycket inatt utan också för att jag är trött på det mesta. Men jag är glad ändå för jag har lärt mig att man inte ska klaga. Dagen har varit riktigt bra, för jag hade bara två lektioner också fick jag sushi till lunch och snart blir det kött med bea till kvällsmat.
  Imorgon börjar Melodifestivalen. Tänk att det snart är ett år sen vi satt i Saras pappas gamla hus och kollade på våran Emelie. Det får mig att inse att snart har det gått ett år till och då har jag tagit ett stort steg till ut i livet. Jag är nog den enda som ler när jag tänker på att det bara är ett år kvar till Gymnasievalet. Jag kom på att det var något positvt trots allt medans jag skrev en krönika på svenskan för ett tag sen. Den kan ni få läsa om ni känner för det.

Gymnasievalsångest - ett liv för tidigt.


Det är Gymnasievalstider för alla nior i Sverige. Det är nu de ska ta det första viktiga beslutet som handlar om framtiden. Äntligen! ropar vissa, Redan? undrar andra. Vi åttor får snällt stå och se på. Vi får inget veta, vi får inget höra. Vi får snällt stå och se på. Det är nu längtan efter något nytt kommer. Vi vill också vara med. Vi vill härifrån! Men vi får snällt stå och se på. Det känns som om vi kommer vara kvar här för alltid. Det känns som om tiden snart stannar. Det sägs att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men tänk om det är ett undantag just för mig, eller dig? Alla vet att tiden kommer såsmåningom, det gör den alltid. Vi får snällt stå och se på.


Är man sju år så vill man vara åtta. Är man åtta år så vill man vara nio. De flesta blir nio år någon gång. Varje dag innan jag skulle fylla år när jag var mindre, låg jag vaken och försökte sova. Det gick inte hur jag än försökte. Jag provade att ligga på golvet och jag provade att ligga som Pippi Långstrump i sängen, med fötterna på huvudkudden, det om något borde ju fungera! Men det gjorde det inte. Offtast så somnade jag som vanligt i sängen, av ren utmattning. Likadant är det nu. Jag vänder och vrider få mig, men jag blir aldrig riktigt lungn. Jag oroar mig för min framtid och gymnasievalet ett helt år för tidigt! Egentligen ska man väl inte oroa sig över huvudtaget, antar jag. Jag vet ju inte så mycket om allt det här egentligen. Ska man behöva oroa sig för något som man inte vet någonting om? Antagligen inte. Eller så kanske det är den enda anledningen man har att oroa sig? Frustrationen över att inte ha full koll på situationen.


Det finns mer än bara själva valet att oroa sig för. Vad händer efteråt egentligen? Kommer man in där man ville? och om man kommer in, blir det som man hade tänkt sig? Väljer man rätt? Väljer man fel? Jag vet att jag aldrig kommer få ett riktigt svar på alla frågor. Så därför måste jag skjuta bort alla tankar och frågor, och kanske ta fram dem igen lite senare när jag verkligen behöver dem. Om jag behöver dem. Men eftersom det mesta är lättare sagt än gjort så ligger de och gnager där bak någonstans ändå. Det gäller att bara gilla läget. Jag har ett år kvar, jag måste se det som något positivt. Jag har jättelång tid på mig att bestämma mig! Dessutom är det ju inte bara något gnagande, det är vänta-på-jultomten-pirr också. Jag ser ju faktiskt fram emot gymnasievalet. Det känns som en sån möjlighet till en omstart. En möjlighet att påbörja något helt nytt.


Nu gäller det att fokusera på att fixa betygen. Jag har hört att det skulle vara bra att skriva en krönika. Det du just har läst är mitt första försök till en sån. Den skulle innehålla humor, det här blev ganska humorlöst. Men det var nog det enda jag kunde åstakomma. Som sagt; Det gäller att bara gilla läget.


Min svensklärare Marie tyckte att den var bra. Jag vill helst inte veta vad någon annan tycker.




 

pärlor

Idag har jag varit på IKEA. Jag har köpt pärlor och pärlplattor. Jag är glad. Dom är söta.


image140


RSS 2.0