Smile, whats the use of crying?

När jag gick i femman sa alltid min lärare till mig att jag var alldeles för negativ. Så fort vi skulle göra något, gå ut på rasten t.ex så sa jag NEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Det känns som om det har ändrats nu. Jag känner mig faktiskt som en väldigt positiv människa. På riktigt så tror jag att jag har en mer positiv inställning till det mesta än många andra. Jag tänker att; äh, det ordnar sig! Det lönar nog sig också. De flesta av mina dagar är riktigt bra, jag känner mig glad och så. Även om jag inte alltid är precis så som jag vill vara, eller gör allt jag vill göra, eller om allt inte blir som jag tänkt, så är jag glad. För jag vet att min tid kommer. Jag kommer ikapp. Om alla skulle ta världen med ett léende så skulle världen nog se bra mycket bättre ut. Om man i alla lägen försöker se det positiva i det hela så stärker det självkänslan så enormt mycket. Det är klart att man inte kan le varje dag, men om man försöker sitt allra yttersta så fungerar det faktiskt.
Mitt liv är inte perfekt, inte nära på. Jag har knappt någonting av det jag egentligen vill ha. Men jag är glad och jag mår bra. Man måste kämpa för det själv också. Allt handlar om inställning i olika situationer.

Smile though your heart is aching
Smile even though its breaking
When there are clouds in the sky, you'll get by
If you smile through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll see the sun come shining through for you

Make cupcakes, not war.

Idag har jag bakat muffins. De blev lite mer kladdiga än jag hade tänkt mig. Jag är inte så bra på att göra glasyr... Men dom blev samtidigt riktigt bra. Strösslet var gott och fint. Det är väl ändå utsidan som räknas, eller hur var det? hm... Imorgon är det skola igen. Då ska vi kolla på Hairspray. Det är nog en av världens mest underbara filmer.

image139

Eating the birds


image138


När jag blir stor då ska jag bo i en jättestor lägenhet. Högt i tak ska det vara , också ska den vara full med fina saker som jag har har hittat på loppis i världens alla hörn. Jag ska ha väggar täckta med bokhyllor och på min säng ska det ligga en katt som heter Lars-Åke. Walk-in-closet måste jag ha. Jag ska ha de finaste kläderna som finns i hela världen. 1000-tals skor ska jag också ha. På helgerna ska jag åka ut till min kolonilott med en lagom smått underbar överbevuxen trädgård. Jag ska ligga i en hängmatta och läsa böcker som handlar om livet och inne i den lilla stugan ska jag skriva min självbiografi. Den ska säljas i miljoner exemplar världen över, för alla vill läsa om mitt underbara liv.

I get to be myself and I get to sing

Idag har jag varit på Owe Jansson. Det är en affär där man kan köpa bland annat munkar, tvål och trädgårdsmöbler. Själv köpte jag vita gardiner med rosa prickar. Så nu ser mitt rum ut att tillhöra någon som inte är född än. Pojke eller flicka? Blått eller rosa? Mina väggar är väldigt blå. När min far kommer hem ska jag övertala honom att måla dem vita. Det kan ta ett år eller två. Eller tre.

Jag har nya skor.

image137

Meet me down at the old café

Idag måste ha varit helgens nyttigaste dag. Idag har jag helt frivilligt åkt skridskor, på sjön. I början var jag livrädd att jag skulle braka igenom. Isen var typ mindre än 1 dm tjock. Läskigt. Men det var ganska kul också, att se pappas skridskor från typ 1973-74 bli användna för första gången sen 1997.

I Fredags hade vi Saw-maraton. På natten drömde jag att vi blev inlåsta i Saras rum, vi satt fastkedjade i väggen och det var blodigt. Väldigt blodigt. Sara var nog fastkedjad i munnen om jag inte minns helt fel.

Dagens låt: Step Into My Office, Baby - Belle and Sebastian

20 februari


Can you feel it?

Ojsan, helt plötsligt har jag börjat på dans. Jag börjar den 23:e på Ackes, Disco blir det. Ojsan. Jag som inte kan dansa. Men jag antar att det är meningen att jag ska lära mig. Som vanligt oroar jag mig för att jag ska skämma ut mig. Det gör jag alltid. Förhoppningsvis får jag hålla Louise i handen. Men det kanske inte funkar när man dansar. Jag vet inte. För ni vet, jag är inte så insatt. En annan som inte är så insatt det är Brat - Björn Gustafsson. Han är min nya favorit. 



Captain America

Jag har fixat med bloggen igen. Den här gången blev det bättre. I helgen blir det mys. Filmmys. Möjligtvis Kungsberg också.
Kill-och-tjejsoffa-leken idag på svenskan fick mig att inse att jag kanske inte är tillräckligt smart trots allt. Eller det kanske inte handlar om intelligens. Snarare minne. Det jag försöker säga är helt enkelt att jag var inte lika bra på den leken som jag ville vara. Jag ville ha koll på allt och alla. Det hade jag inte. Jag var lite smått förvirrad hela tiden. Men det var nog alla andra också, verkade det som.
Antonia var tillbaka i skolan idag. Det var ju trevligt att man fick se henne i år också. Snygg tröja hade hon. Den rackaren.
Föressten läste jag tips om hur man skulle få fler läsare till sin blogg. Ett av tipsen var att man skulle skriva intressant. Snilleblixt. Jag borde nog öva på det.

Le, för i helvete.

Vårterminen har börjat riktigt segt. Jag är redan efter i matten, också har jag en filmrecension att skriva på engelska, och en fördjupning om växthuseffekten. Fysikprov har jag nästa vecka också. hmpf.
Men men, jag fyller år om typ 41 dagar. Det är ju alltid något att se fram emot. Då ska jag få något fint. Det har jag bestämt. Den här dagen har föresten vart allmänt tråkig. Det kanske jag sa... Jaja, jag har ju hört att det är normalt att vara januari deppig. Så då får det väl vara det då. Men, ät mycket godis människor. Det blir man glad av. Skippa nyårslöften. Det gör det bara värre. Prestationsångest.

Australia

image132




Oh yeah. Jag är het, i know...

Fast skolan börjar imorrn så är jag så sjukt glad idag. Har ingenaning varför. Nu ska jag äta.

Glöm inte bort The Shins

Hudterapeut? Journalist?

Enligt yrkestestet skulle jag passa bra som (jag glömde kolla hur det stavades) hudterapeft? Inget som jag skulle kunna tänka mig direkt... Men det stog också att om jag hade handeksem så skulle jag nog passa bättre som journalist. Så vi kan ju låtsas som om jag har det. För journalist är ett yrke jag faktiskt har funderat på.
Så här stod det om mig;

Du är ambitiös, tycker om att bestämma och blir tokig om du inte har full kontroll över situationen. Tyvärr är du knappast den mest pålitliga varelsen på den här planeten. Helst hade du velat vara Gud. Eftersom det tjänsten redan blivit tillsatt får du nöja dig med ett arbetsliv som journalist. Då du får se och återge allt som händer här i världen, och kanske ändra historien lite här och där.

Stämmer det?

På ett personlighets test jag gjorde stod det så här;

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Lite olika? Eller?


image131


Johanna goes modeblogg?

Oj, vad jag är duktig. Det kanske inte direkt blev som jag hade tänkt, men ändå. Fint blev det. Apropå fint, så fick jag massa broscher av min mamma idag, dom var riktigt fina. Snart ska jag på bio, förtrollad :)


Never seen the light of day

Ibland vill inte jag visa vad jag lyssnar på på msn. Why? Skäms jag över det på nått sätt? Nej.

Jag har namnsdag idag föressten. Japp. 4 Januari är min dag och den officiella Sunes Jul och TV-spels dagen.

sweetie

Jag har suttit och kollat igenom gamla kommentarer, men jag har inte lyckats hitta nån med samma IP adress som den som kommenterade förra inlägget. Jag vill veta vem du är. Ja, men, alltså; Vem du än är. Du är också jättesöt!

2007/2008

Okej, jag tänker inte göra som alla andra, och månad för månad gå igenom mitt 2007. Jag har inte tillräckling bra minne för det. Mitt liv är inte tillräckligt intressant heller. Men, jag kommer antagligen minnas 2007 som året jag lärde känna Louise. Jag är glad att jag gjorde det.
Också har jag upptäckt The Shins, lite efter alla andra, men ändå och Jack Peñate. Underbara människa.
2007 var också året jag funderade mycket. Lite för mycket. Men jag kom  också underfund (heter det så?) med en hel del. Det ska jag förändra under 2008. Inte allt, men lite.
2008 ska bli mitt år, bara mitt.




ignorera att jag är osminkad
 


1 år = 1000 år








sammanfattning år 2007;

- gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Ja

- höll du några av dina nyårslöften?
Jag skulle lägga klart mitt 1000 bitarspussel. Det gjorde jag inte.

- blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej.

- dog någon som stod dig nära?
Nej.

- vilka länder besökte du?
Kroatien

- är det något du saknar år 2007 som du vill ha 2008?
Ja.

- vilket/vilka datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
24 December?

- vad var din största framgång 2007?
Vet ej.

- största misstaget?
Det största? Jag har gjort många.

- har du varit sjuk eller skadat dig?
Ah.

- bästa köpet?
Lila conversen.

- vad spenderade du mest pengar på?
kläder.

- gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja.

- vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2007?
Vet ej. (standardsvar)

- var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
ledsnare, skulle jag tro. men ingen större skillnad.

- vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer social, tagit för mig mer.... massor.

- vad önskar du att du gjort mindre?
Funderat.

- hur tillbringade du julen?
hemma

- blev du kär i år?
Nej, inte ett dugg.

- hur många förhållanden hade du i år?
zero.

- favoritprogram på tv?
grey's.

- bästa boken du läste i år?
Harry Potter och dödsrelikerna, typ, eller jag vet inte.

- största musikaliska upptäkten?
Jack Peñate

- något du önskade dig och fick?
Kamera

- något du önskade dig men inte fick?
mycket

- vad gjorde du på din födelsedag 2007?
var i skolan, tränade till Liverpool konserten.

- finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
massa!

- hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Snyggt för mig.

- vad fick dig att må bra?
vet ej. olika?

- vem saknade du?
Ingen jag vet vem det är..?


- de bästa nya människorna du träffade?
Jag träffade väl ingen som jag aldrig träffat förut..

- årets sötaste?
Godis?

- årets hetaste?
Men jag vet ingenting har jag sagt!

- årets största kärlek?
Kinaskorna?

- årets besvikelse?
Min sociala förmåga.

- årets bästa?
Innan all skit.

- årets snällaste?
Ingen är snäll, innerst inne.

RSS 2.0